10 Film, amit nem hagyhatsz ki nyáron!

Sziasztok! Nyáron mindig olyan jó élmény kicsit bekuckózni, és filmeket nézve kikapcsolódni. Ha te is szereted ezt a fajta pihenést, akkor tarts velem, mert most következnek minden idők legjobb nyári filmjei, amelyek között garantáltan számodra is akad egy s más.

Top 1. – Kellékfeleség

A Kellékfeleség Jennifer Aniston és Adam Sandler főszereplésével játszódik. Adam egy huszonéves nő (Palmer) becserkészésére hivatkozik, de kisebb komplikációk lépnek fel. A leendő barátnője meg szeretné ismerni Adam állított volt feleségét, akit Jennifer A. alakít. Később Palmer megismeri Jennifer gyerekeit (és úgy tudja, hogy közösek Adammel). Egy közös vakációra mennek Hawaiira. Az ott töltött idő közelebb hozza egymáshoz Adamet és Jennifert. Adamben felmerül a kérdés, hogy esetleg érez-e valamit Jennifer iránt? Palmer rábeszéli Adamet arra, hogy ott helyben házasodjanak össze. Adam előtt áll a döntés, hogy a huszonéves bombázót, akire legfőképpen a kinézete miatt figyelt fel vagy visszafogott, ám kifinomult asszisztensnőjét, aki nap mint nap lenyűgözi csodás személyiségével. Kiderül a filmből.

Top 2. – Baywatch

A Baywatch szó hallatán sokak számára David Hasselhoff és a vízi mentés ugorhat be. El kell, hogy áruljam: az új verzióban sem lesz másképp, hiszen itt is a vízi mentés (azzal a különbséggel, hogy Zac Efron és Dwayne Johnson részéről) és David Hasselhoff állnak a középpontban. Nagyon kellemes élményeket szereztem a moziban a viccekkel, poénokkal teletűzdelt film közben.

Top 3. – Az 50 első randi

Adam Sandler újra felbukkan a képernyőn, de most egy másik hölgy meghódítására készül. A neve Lucy, és egy autóbalesetben megsérült a rövidtávú memóriája: csak arra emlékszik, ami a balesete előtt történt. Minden nap újraéli a balesete napját, és még ha meg is ismerkedik Adammel, másnapra elfelejti. Adam nagy kihívás előtt áll, hiszen újra és újra meg kell hódítania a lány szívét, de ez azt is jelenti, hogy minden nap egy új esély vár rá.

Top 4. – Dirty Dancing

A Dirty Dancing egy tipikusan örök klasszikus. Az év bármely részén képes vagyok megnézni, és szerintem egy igazi nyári laza hangulatot közvetít, ahogy a hivatásos táncos az ott nyaraló lányt beavatja a tánc fortélyaiba. Érdemes megnézni.

Top 5. – Kavarás

Drew Barrymore és Adam S. közös filmje következik. Ebben, mindkettőjük pechjére osztozniuk kell a saját maguknak szánt útjukon Afrikába. Ott jönnek rá, hogy közösen kell eltölteniük a nyaralást, de eleinte ők sem és gyerekeik sem jönnek jól ki egymással. Vajon az út során megváltozik ez a kezdeti ellenszenv kettőjük között?

Top 6. – Nagyfiúk 1

A régi kosaras barátok az edzőjük halála után újra felelevenítik a régi szép időket, és együtt elmennek nyaralni, arra a helyre, ahová kiskorukban gyakran jártak. A családjaikat sem felejtik otthon, és őket is beavatják a régi emlékek és helyek világába. Miközben a tinédzser és felnőtt énjük találkozik, csodás élményekben lesz részük, és különböző vicces szituációkba keverednek. A film a nyár javát képviseli, és rengeteg nevetést garantál.

Top 7. –Mielőtt megismertelek

Louisa Clark egy kisvárosban él családjával. Miután a kávézó, ahol dolgozik, bezár, új munka után kell néznie. Egy kvadriplégiás fiatal fiúnál kap állást, ápolónőként.  A fiú, Will nagyon rejtélyes, kedvetlen és olykor goromba vele. Az idő elteltével viszont mégis összebarátkoznak, és Willnek egyre több mindenhez van kezdve, egyre több dologban vesz részt. A közös élményeik közel hozzák egymáshoz a két fiatalt, de van egy bökkenő. Will az utolsó 6 hónapját éli, mert ha ez az idő letelik, akkor egy legális öngyilkosság része lesz Svájcban. Vajon Lou meg tudja győzni Willt, hogy vannak jó és szép dolgok, amiket átélhet, és érdemes maradnia, akár csak a szerelem miatt?

Top 8. – Házibuli

A házibuli szerintem sok tinédzser lány érzelmeit, személyes harcait magába foglalja. Vic életébe éppen beköszönt a szerelem, és meg kell birkózni a mindennapi tinédzserek problémáival. Mint pl. a ruhák, az öltözködés, a fiúk, a család és persze a szerelem. Egy nyári bekuckózáshoz kifejezetten ajánlott.

Top 9. – Római Vakáció

A divat ikonja, Audrey Hepburn főszereplésében felfedezhetjük Anna hercegnőt, aki európai körútja során Rómába tesz kitérőt. Egy éjszakán Anna hercegnő alvajár, és hipp-hopp, Róma utcáin, majd később egy szökőkút peremén találja magát. Egy arra járó újságíró (Joe B.) találja meg, és viszi haza a számára rejtélyes nőt. Az újságíró lemarad a sajtótájékoztatóról a hercegnővel, de később megtudja, hogy az egyébként is elmaradt volna a hercegnő betegeskedése miatt. Amikor meglátja a hercegnő fényképét, rájön, hogy a nála bóbiskoló hölgy maga a hercegnő. Neki viszont fogalma sincs, hogy a férfi tud a kilétéről. Joe és Anna később sok kalandba keverednek, de Anna nem tud arról, hogy a férfinak szerződése van egy interjúra a hercegnővel (azaz vele). Mélyülnek Joe érzelmei, vagy kihasználja Anna hercegnőt és a címlapokra juttat egy exkluzív interjút?

Top 10. – Csajok bosszúja

Cameron Diazban, miután megtudja, hogy barátjának felesége van, forr a düh. A feleség a Cameronnal való találkozás után, mivel nem tudja elhinni, hogy a férje ilyesmire képes újra és újra megkeresi a nőt. De Cameron már semmit sem szeretne a férfitől, pláne a feleségétől. Egy kis idő elteltével, amint megtudják, hogy a férfinak még rajtuk kívül is vannak kapcsolatai, elhatározzák, hogy megbosszulják, amit velük tett. Különféle módokat találnak ki arra, hogy megleckéztessék. A kérdés már csak az, hogy sikerül-e egy végső csapást küldeniük a férfinak, hogy teljes mértékben tönkretegyék?

Top 10 + 1 – Vakáció

A Családi Üzelmekből már ismerős Ed Helmus most egy újabb utazásra készül családjával Walley Worldbe. Újra át szeretné élni kiskora legjobb nyaralást, csakhogy az út egy kisebb katasztrófába torkollik. Gyógyforrásnak hitt szennyvízben fürödnek, ott egy „iszappakolással” gazdagodnak, valamint meg kell látogatniuk a rokonaikat is, akikkel nem ápolnak túl jó kapcsolatot… szerintem egy vicces, szórakoztató film, amit kár kihagyni.

Jó filmnézést! Ölelés: -KittiKém-

Itt találhatsz még meg 🙂

 

 

 

Szöveg: Fónagy Kitti (Vasvári Pál Gimnázium)

Előzetesek és fotó: Internet