A Föld lapos?!

A NASA és a modern csillagászat azt állítja, hogy a Földünk egy gömbölyű, szilárd test. Mi is így tanuljuk meg az iskolában. Viszont nem mindenki hisz ebben. Ugyanis a Flat Earth (azaz Lapos Föld) csoport tagjai úgy vélik, hogy a Föld LAPOS… Nagyon sok kérdés merülhet fel bennünk,hogy ez hogyan lehetséges, de ők mindenre adnak magyarázatot és bizonyítékot. Íme pár indok, hogy bolygónk nem gömb, hanem egyfajta palacsinta-dolog.

A horizont mindig tökéletesen laposnak tűnik – kivéve a NASÁ-nál és más kormányzati képeken, amelyek nyilvánvalóan hamisak (a globális összeesküvés részeként). Az összes amatőr léggömb rakéta síkja és drón felvétele teljesen sík horizontot mutat 20 vagy több mérföld felett. Csak a NASA és más kormányzati “űrügynökségek” mutatják a görbületüket megtévesztésképp.

A Balaton víztükre sík. Ez esetben a Föld sem lehet gömbölyű. Amit állít a tudomány, hogy a Balaton 77 kilométeres hosszán 465 métert görbül a víz, képtelenség. A gömb alakú földön 41,5 métert görbülne a víz, nagyjából 20 méter kitakart magasságnak kellene lenni, vagyis nem lehetne látni a túlsó parton a pecásokat vagy a szörfösöket. De látszanak!

Ha valójában csillagok milliói vannak az éjszakai égbolton (a Flat Earthers szerint ezek sem léteznek), akkor az egész ég tele lesz fényekkel. Tehát a csillagok fényének be kellene világítania az egész Földet. De hát ez nem így van, és igazából a csillagok nem is bolygók hanem csak fényforrások.

A repülőgépek nem követik a földgörbületet, mert az nincs! A giroszkóp, a biztonságos repülési magasság és a vadászrepülőgépek is bizonyítják hogy a föld lapos és nem gömb. Az átlagos Légibusz repülőgép kb. 800 km/órával megy. Ez azt jelenti hogy óránként 50031 méter (50 km) Föld görbülettel kell szembenéznie. Tehát óránként 50 kilométerrel kellene a pilótának csökkentenie a repülési magasságot hogy a Föld elméleti görbületét követni tudja. Ez percenként majdnem 1 km repülési magasság csökkentést jelent. Másodpercenként pedig 14 métert. Ezzel ellentétben, amikor a repülőgép eléri a biztonságos repülési magasságot, akkor egy órán keresztül szinte egyáltalán nem változik a repülési magasság. Ez megint csak azt bizonyítja hogy nincs görbülete a földnek!

Szerintetek is lapos a Föld, és csak a NASA akar „átverni” minket?

 

 

Szöveg: László Vivien

Fotó: Internet