A Nagyláb-per

Todd Standing kriptozoológus, Nagyláb-kutató azért jelent meg a British Columbia bíróságán, hogy a kormányt arra kényszerítse: ismerje el hivatalosan Nagylábot. Mivel a kormányzóság ezt nem fogadta el, beperelte őket, amiért nem hajlandóak elismerni a majomember létezését, és nem nyújtanak neki megfelelő védelmet.

nagyláb

A teremtmények világszerte történő védelmére tett erőfeszítései során szorgalmasan készít bizonyítékokat és dokumentációkat az esetük bizonyítására. Todd több ezer napot töltött az Észak-Amerika vadonban, veszélyeztetve biztonságát, és hogy bebizonyítsa Nagyláb létezését.

Tapasztalatait, fényképeit és videóit a majomember-fajokról világszerte bemutatták a médiában. Készítettek egy dokumentumfilmet is „Discovering Bigfoot” címmel. Todd egyetemi tanároknak, vadbiológusoknak és doktoroknak is megmutatta a majomember-fajok dokumentumait.  Azt állítja, kifogástalan bizonyítékai vannak (pl. szőrzetminták) arra vonatkozóan, hogy majomemberből több is él a földön.

Úgy gondolja, a hivatalos szervek le akarják járatni őt: „Egyáltalán nem veszik komolyan ezt” – mondta Standing. – Minden szinten próbálják ezt elutasítani. Bár már sok bejelentés érkezett Nagyláb észleléséről, és sok erre utaló lelet van, de a tudományos világ képviselői folyamatosan a szőnyeg alá söprik ezeket az eseteket. Lehet, hogy Standing és a hozzá hasonlók nem véletlen gyanítanak összeesküvés elméleteket….?

Szöveg: László Vivien (Lánczos Kornél Gimnázium)

Forrás: Hihetetlen újság