Fehérvár hangja elődöntő – 2019

Második fordulójához érkezett a 2019-es Fehérvár Hangja. November 9-én, szombaton a Fehérvári Civil Központban mutatta be dalait a 24 versenyző. Az egy hónap múlva esedékes döntőbe viszont csak 12-en jutottak be.

Avicii, Frank Sinatra, Simply Red, Bruno Mars és a Kodaline. Csak pár énekes, zeneszerző vagy együttes neve, akiknek a dalai felcsendültek szombat délelőttről délutánra a Civil Központban. Rendkívül változatos műsornak lehetett szem -és fültanúja az, aki a hétvégét a Fehérvár Hangja elődöntőjével indította.

A 24 versenyző nagy része fiatal felnőttekből és fiatalokból állt, sőt a legfiatalabb énekes mindössze 15 éves. A műsor a versenyzők bemutatásával, közös kép készítéssel kezdődött, majd a műsorvezető ismételten felkonferálta a zsűrit. A már a válogatón bemutatott hármashoz – azaz Schlobocher Barbarához, Jancsó Gáborhoz és Vörös Tamáshoz – ezúttal Szakács Gergő, a Follow the Flow frontembere csatlakozott.

A zsűrinek, hasonlóan a válogatóhoz itt is sok embernél a dalválasztással volt problémája, pár versenyzőnél azt is kiemelték, hogy az előző produkciójuk jobban tetszett. Viszont nem csak negatív kritikákkal illették az énekeseket, többen kaptak hatalmas gratulációt. Sőt, Cservenák Mariannát és Molnár-Schoffhauzer Alexandrát már konkrét zenekarral a háttérben is elképzelték.

A döntőre viszont csak 12-en maradhattak. Íme a döntőbe jutottak listája, akiknek szurkolhatunk december 8-án a Vörösmarty Színház nagyszínpadán:

Bérces Molli
Bérces Molli
Cservenák Marianna
Cservenák Marianna
Eszes Nina
Eszes Nina
Gyánó Huba
Gyánó Huba
Isaacs Thomas
Isaacs Thomas
Kovács Aliz
Kovács Aliz
Kovács Szabolcs
Kovács Szabolcs
Matern Vanda
Matern Vanda
Morvai Anna
Morvai Anna
Nagy Gréta
Nagy Gréta
Papp Rebeka
Papp Rebeka
Sáska Maja
Sáska Maja

Gratulálunk a továbbjutóknak!