Hidegrázós megnyitó

Megindító megnyitót élhettek át a magyar focisták és szurkolók egyaránt: átadták a Puskás Ferenc Stadiont!

Tegnap adták át a Puskás Ferenc Stadiont. A szurkolóknak és a magyar játékosoknak egyaránt igazik katarzis élményt adott a megnyitó. A Skardelli György által tervezett Aréna 68 ezer ember befogadására képes, gyönyörű, monumentális épület.

Kőrösi Péter is ott volt a meccsen: „Szinte teltház volt már a meccs előtt fél órával. Mindenki izgatottan várta a kezdést, az ultrák már próbálgatták a dalokat. Aztán jött egy hidegrázós „Nélküled”, ami iszonyatosan jól hangzott 60 000 ember kórusával! Majd jött a Himnusz, hasonló aláfestéssel. A kezdőrúgás pillanatától kezdve a lefújásig egy percig sem volt csend, valamilyen buzdító ritmus folyamatosan szólt, énekeltünk, tapsoltunk, kiabáltunk, füttyögtünk. Csodálatos volt! Nagyon hálás vagyok azért, hogy ezt élőben átélhettem!”

A stadion legelső meccsét a magyar válogatott játszotta az uruguay-i válogatott ellen egy barátságos mérkőzés keretei közt, az ünnepélyes megnyitó után. A létesítmény első hivatalos gólját ugyan nem magyar, hanem uruguay-i játékos, Edinson Cavani lőtte, aztán Szalai Ádám találata melengette meg a magyar szurkolók szívét. A hangulat már a meccs előtt a tetőfokon volt, a történelmi magyar találat ezt pedig csak fokozta.

A találkozó talán nem magyar sikerrel zárult, de szerintem minden magyar szurkoló nevében kijelenhetem, hogy felejthetetlen élmény volt! Ez a minden szempontból remek stadion méltó otthona lesz hazánk labdarúgó- válogatottjának.

Az ünnepi mérkőzés előtt hivatalosan is elbúcsúzott a válogatottól és a szurkolóktól a 97-szeres válogatott középpályás Gera Zoltán, válogatott meccsein összesen 26 gólt lőtt. Gera igazi legendának számít, emlékezhetünk rá például a 2016-os EB-ről, mikor az Ő gólja lett megválasztva az Európa Bajnokság legszebb góljának.

Marco Rossi vezetőedző a következő játékosoknak adta meg a kezdőcsapatban a bizalmat: Dibusz (kapus)Bese, Baráth, Lang, Korhut, Vida, Dzsudzsák, Kalmár, Szoboszlai, Varga,  Szalai

Szalai találatán és Varga gólpasszán kívül is történtek remek megmozdulások a meccsen. Dibusznak többször hárítania kellett a dél-amerikaiak lövéseit. A második félidőben volt néhány helyzetünk is melyeket sajnos nem tudtunk kihasználni. A játék közben egy újoncot is avattak Szalai Attila személyében.

A szurkolók egy nagyszerű meccsen buzdíthattak a játékosainkat. Bár nem nyertünk, mégis újra bebizonyosodott, hogy a magyar szurkolótábor a legeslegjobb!

Szöveg: Kajdi Ilona (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium)
Fotó: Kőrösi Péter