A tánc mozdulatrajzok összessége a térben, amelyek olyanok, mint a vízre rajzolt vonalak – Homokrajzok a Vörösmarty Színházban.

Három, egyfelvonásos kortárs balettelőadás részeként mutatkozik be Székesfehérváron a Homokrajzok a Balett Színház előadásában. A címadó darab mellett, szintén Egerházi Attila rendezésében a Félhomály látható, míg a harmadik felvonás az első a Székesfehérvári Balett Színház történetében, amelyet vendég koreográfus rendez.

Félhomály

Szerintem mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor félünk, sőt, egyenesen rettegünk a minket körülvevő dolgoktól. Ilyenkor nem vagyunk képesek tisztán látni a valóságot, minden kicsit homályba vész és nem vagyunk képesek dönteni, hogy kinek higgyünk és kinek nem. Ezt az érzést mutatja be színpadon Egerházi Attila Félhomály című darabja, amelyik a három felvonás közül az első.

Eltűnőben

A tehetséges, fiatal, norvég, Kristian Ole Tangen előszor és első vendég koreográfusként a Színháznak. Egerházi meghívására készítette az első koreográfiáját még 2016-ban, ennek egy átszabott változata kerül most színpadra Székesfehérváron. Az eredeti darabhoz képest, ebben az átiratban nyolc táncos mutatja be. Tangen darabja leginkább egy vershez hasonlítható. Költői, erős érzelmeket közvetít, emellett mégis egyszerre rendezett és rendezetlen. Megjelenik a magány, az elválás és az egyén közösséghez való viszonyulása, helyzete is.

Homokrajzok

A triple build est harmadik, egyben címadó darabja a Homokrajzok, amelyet szintén Egerházi Attila rendezett. A mű zenei világa kifejezetten mély nyomot hagy az emberben és olyan művészek művei is megjelennek, mint Wolfgang Amadeus Mozart. A darab a táncosi lét tiszavirág életű mivoltát mutatja be. A tánc – lényegét tekintve – mozdulatrajzok összessége a térben, amelyek olyanok, mint a vízre rajzolt vonalak, vagy a homokba írt szavak, amelyet az idő vagy egy óvatlan lépés elporlaszt – fogalmazott a rendező.