Közel 100 éves a stílus, a megvalósítás mégis jelenkori – avagy a Városi Diákbál 2019-ben

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Városi Diákbál, aminek a helyszíne ezúttal MOL Aréna Sóstó rendezvényterme volt. A bál nyitótáncát Tátrai Réka, Fehérvár Táncosa koreografálta, az est sztárfellépője Pixa volt.

Január 11-én rendezték meg a Székesfehérvári Diáktanács hagyományos év eleji bálját, ami a báli szezont nyitotta városunkban. A megnyitót Nagy Boglárka vezette, a résztvevőket Magyaródi Anett, a Diáktanács elnöke köszöntötte, a bált dr. Cser-Palkovics András polgármester  nyitotta meg hivatalosan.

A Fehérvár Big Band előadásával kezdődött a program, előtte viszont a nyitótáncot láthatták a jelenlévők, amit Tátrai Réka, a Laguna KTSE táncosa koreografált és tanított be. Réka elmondta, hogy annak ellenére, hogy kevesebb, mint egy hónapjuk volt megtanulni a táncot, nagyon nagy élmény volt mindenkivel együtt dolgozni. Kicsit furán érezte magát, hogy az ő kezében fut össze minden, de két „jobbkezével” Jenei Mártonnal és Mészáros Marcellel, a Fehérvár Táncosa további két döntősének segítségével remekül összerakták a koreográfiát, aminek alapja a Gatsby-kor és a 20-as évek stílusa volt. Rékához egyébként is nagyon közel áll ez a műfaj, hiszen a verseny döntőre készített produkciójában is sok ilyen elem található. Emellett pedig nagy rajongója a Chicagónak és a hozzá fűzőző életérzésnek.


Az este második fellépője a Fantom Zenekar volt, akik a magyar zene klasszikusait játszották, majd a tombola nyertesei örülhettek a húzás után. A királyi koronák Németh Orsolya és Hujber Balázs fejére kerültek. A királyi pár közül mindketten a Teleki Blanka Gimnázium 11/C osztályába járnak.

Az este tizenegytől fellépő Pixával a színpadra lépése előtt váltottunk pár szót, amiben elmondta, hogy büszke fehérvári származására és örömmel tölti el a visszatérés a szülővárosába. Szerinte kifejezetten jó döntés volt a város vezetősége részéről, hogy olyan előadót hívtak meg, aki szívügyén viseli a város sorsát. Az afterek királya egyébként is szeret nagyobbnál nagyobb bulikat csinálni Fehérváron, holott saját maga inkább a beülős estéket favorizálja az önálló szórakozásra. A beülős estéken viszont sosem viszi túlzásba az alkoholfogyasztást, hiszen – ahogy a mottójában is mondja – ő úgy szeret bulizni és bulit csinálni, hogy nincsen semmilyen szer hatása alatt.  A dalszerző 7 éve leszokott a dohányzásról, ezzel is megmutatva az utat a mai generációnak. Pixa célja nem az, hogy ezzel beszóljon a mai fiataloknak, hiszen, saját szavaival élve „Ki is vagyok én, hogy bárkinek is megmondjam, hogy mit csináljon?”, egyszerűen csak meg akarja mutatni, hogy szerek nélkül, józanon is lehet remekül szórakozni.

Az afteren most kivételesen nem ő, hanem DJ Embryo pörgette a lemezeket a Petőfi Kultúrtanszéken, ahová éjfél után távoztak a bulizni vágyók.