Küzdelemből jeles, feltörekvő fiatalok

A nagy küzdelem ellenére vereséget szenvedett az Alba Fehérvár KC Vácott. A fiatalok azonban ma is bizonyítottak!!

Az idegenbeli rangadóra már nagyon régóta készült mindenki, játékosok és szurkolók egyaránt, hiszen lányaink már nagyon régóta nem tudják megverni a váciakat idegenben.

Csapatunk a mérkőzés első pár percében még tudta tartani az iramot, de az ötödik perctől kezdve egyre jobban elléptek tőlünk a váciak. Az első félidő végén 14-10 volt az állás. A beállóink jól játszottak, viszont támadásban a helyzeteinket nem igazán használtuk ki. Ennek ellenére nagyon jól küzdött a csapat, és megpróbálta a maximumot nyújtani. Kapusaink a heteseket remekül hárították.

Védekezésben is több jó megoldásunk volt. Az ellenfél a második félidőben is tartotta az előnyét, sőt meg is növelte: a végén 29-22 re nyert a Vác.

A meccsen több fiatal játékosunk is nagyon jó formát nyújtott, így rájuk igazán büszkék lehetünk. A kemény edzések meghozták az eredményt, hiszen nem csak a felnőtt csapatba kerültek be, hanem meccseiken is sikerrel bizonyítani tudnak. Besszer Borbála és Dubán Nikolett, mindketten ifi korú játékosok, mégis nagyon jól helyt állnak a felnőttek között. Nikolett kettőből 2 helyzetét belőtte, Besszer pedig 3 góllal segítette az Albát.

Váci NKSE – Alba Fehérvár KC 29-22 (14-10)
Alba Fehérvár KC: Attingré, Györkös (kapusok) – Dubán 2, Mendy 2 (1), Pelczéder, Boldizsár 1, Besszer 3, Sztankovics 4, Walfisch 1, Szarka, Rózsás 6.

Szöveg: Kajdi Ilona (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium)