Merénylő hajadonok az ősi Indiában

A mai világban Indiáról általában azt halljuk, milyen veszélyes hely, főként a nők számára, mivel jelenleg Indiában a nőket az élet szinte minden területén diszkrimináció éri, és az ezzel járó rengeteg fenyegetés. De az ősi időkben nem teljesen így történtek a dolgok. A férfiaknak kellet tartaniuk a különleges szépségű, kíméletlen Viskanja lányoktól.

Nem is gondolnánk, hogy a terrorizmus egyidős az emberiséggel. A mai világban is előfordulnak sajnos merényletek, de szinte csak férfi elkövetőkről beszélnek a médiában. Viszont az ókori Indiában ezeket a rettegett viskanják végezték akik, kivételesen gyönyörű orvgyilkos nők voltak. Kitanulták a mérgek használatát és szervezetüket immunissá tették ellenük. Kiképzőik eleinte kisebb adagonként adták nekik a halálos szereket, majd egyre nagyobb dózisokban, így szoktatva hozzá szervezetüket.

Többnyire a dinasztiák, főúri klánok belviszályaiban vették igénybe szolgálataikat. Így elhallgattatva az ellenfelet… A célszemélyekhez örömlányokként mentek, és a mit sem sejtő férfi egy romantikus estére készült. Amivel azonban a végzetes vacsora is együtt járt.

A Viskanja nő észrevétlenül az ételbe tette a mérget, de nehogy a férfi bármi feltételezést véljen, így a sajátjába is tett a szerből, és ő maga is fogyasztott belőle. És itt látta hasznát annak, hogy az ő szervezete immunis volt erre.

A Viskanja lánynak így semmi baja nem lett, majd megvárta, míg a célszemély elaludt, visszament megbízóihoz és jelentette, hogy küldetését sikeresen végrehajtotta. A feladat elvégzéséért a bérét is megkapta. Mai szemmel ezek a nők a bérgyilkosok elődei voltak.

 

Szöveg: László Vivien (Lánczos Kornél Gimnázium)

Forrás: Hihetetlen újság