Pápai Joci megy az Eurovízióra – A Dal 2017 döntőjén jártunk

Február 18-án szombaton volt látható A Dal 2017 döntője a Duna és a Duna World képernyőjén.  A zsűri és a nézők közös listája alapján a győztes Pápai Joci lett.

A dal választó show utolsó adásába nyolcan jutottak: Kanizsa Gina, Kállay Saunders Band, Leander Kills, Pápai Joci, Radics Gigi, Soulwave, Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi, Zävodi + Berkes Olivér. A döntőben ők mutathatták be újra dalaikat a színpadon, ezt követően pedig a zsűri tagjai, Caramel, Zséda, Both Miklós és Frenreisz Károly pontozással kiválasztották közülük a legjobb négyet.

Innentől a nézők kezében volt a versenyzők sorsa. A szavazás alatt 2 extra fellépő, a zsűriben ülő Caramel és a tavalyi győztes, Freddie színesítették a műsort. Az évad győztese pedig Pápai Joci lett, aki májusban Origo című dalát adhatja elő Kijevben, az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Benji nem először vett részt a műsorban. Bár a döntőbe jutás neki nem sikerült, mégis hatalmas megtiszteltetés érte, ugyanis zenéje, a Karcok nyerte meg az akusztikus versenyt. Az énekes a Táska Rádiónak nyilatkozott, miután megkapta a díjat.

A Závodi + Berkes Olivér formáció is nagy kedvence lett a zsűrinek és a nézőknek. Produkciójuk, a #Háttérzaj a 2. helyen végzett. Arról is meséltek, mi járt a fejükben, amikor a döntő végén nem az ő nevüket mondták ki.

Készítette: Ács Virág, Balog Péter, Lukácsovics Máté