Városi Diákbál 2019

Harmadik alkalommal rendezték meg a Városi Diákbált, aminek a helyszíne ezúttal MOL Aréna Sóstó rendezvényterme volt. A bál nyitótáncát koreografáló Fehérvár Táncosával, Tátrai Rékával és Pixával, az est egyik fellépőjével is beszélgettünk .

Január 11-én rendezték meg a Székesfehérvári Diáktanács hagyományos év eleji bálját, ami a báli szezont nyitja a városban. A megnyitót Nagy Boglárka vezette, és elsőként Magyaródi Anett, a Diáktanács elnöke köszöntötte a résztvevőket. Dr. Cser-Palkovics András, polgármester rövid beszéde után pedig hivatalosan is megnyitotta a bált, és jó szórakozást kívánt a résztvevőknek.

01-11 - DIAKBAL-7767
A bálkirálynő- és bálkirályjelöltek bemutatása

A Fehérvár Big Band előadásával kezdődött a program, előtte a nyitótáncot láthatták a jelenlévők, amit Tátrai Réka, a Laguna KTSE táncosa koreografált és tanított be. Réka elmondta, hogy annak ellenére, hogy kevesebb, mint egy hónapjuk volt megtanulni a táncot, nagyon nagy élmény volt mindenkivel együtt dolgozni. Kicsit furán érezte magát, hogy az ő kezében fut össze minden, de két „jobbkezével”, Jenei Mártonnal és Mészáros Marcellel, a Fehérvár Táncosa további két döntősének segítségével remekül összerakták a koreográfiát, aminek alapja a Gatsby-kor és a 20-as évek stílusa volt. Rékához egyébként is nagyon közel áll ez a műfaj, hiszen a verseny döntőre készített produkciójában is sok ilyen elem található. E mellett pedig nagy rajongója a Chicagonak és annak, ami körülötte van.

01-11 - DIAKBAL-7831
Tátrai Réka és Lendvai Martin

Az este második fellépője a Fantom Zenekar volt a magyar zene “klasszikusaival”, majd a tombola nyertesei örülhettek a húzás után. A királyi koronák Németh Orsolya és Hujber Balázs fejére kerültek: a királyi pár a Teleki Blanka Gimnázium 11/C osztályának diákjai mindketten.

01-11 - DIAKBAL-7663
A Fehérvár Big Band

Az este tizenegytől fellépő Pixával váltottunk pár szót; elmondta, hogy büszke fehérvári származására és bármikor, amikor akár az ország másik felén lép fel, örömmel tölti el a visszatérés a szülővárosába. Szerinte kifejezetten jó döntés volt a város vezetősége részéről, hogy olyan előadót hívtak meg, aki szívügyén viseli a város sorsát. Az afterek királya egyébként is szeret nagyobbnál nagyobb bulikat csinálni Fehérváron, holott saját maga inkább a beülős estéket favorizálja az önálló szórakozásra. Ilyenkor sosem viszi túlzásba az alkoholfogyasztást, hiszen ahogy a mottójában is áll: ő úgy szeret bulizni és bulit csinálni, hogy nincsen semmilyen szer hatása alatt.  A dalszerző 7 éve leszokott a dohányzásról, ezzel is utat mutatva a mai generációnak.

01-11 - DIAKBAL-7871
Interjú Pixával

Pixa célja nem az, hogy ezzel beszóljon a mai fiataloknak, hiszen, saját szavaival élve „Ki is vagyok én, hogy bárkinek megmondjam, hogy mit csináljon?”, egyszerűen csak meg akarja mutatni, hogy szerek nélkül, józanon is lehet remekül szórakozni. Az afteren most kivételesen nem ő, hanem DJ Embryo pörgette a lemezeket a Petőfi Kultúrtanszéken, ahová éjfél után távoztak a bulizni vágyók.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Szöveg: Lendvai Martin

Fotók: Pintér Ádám