Basszus akták – zenészek és tények 2.

Érdekességek avagy kulisszatitkok a Skilletről:

1. Az együttes neve, vagyis a Skillet, magyarul annyit jelent, serpenyő. John Cooper, az együttes jelenlegi frontembere, azt nyilatkozta egyik oldalán, hogy ez a kissé szokatlan név az első emberek stílusainak köszönhető, akik akkor még mind más bandákban játszottak. John azt írta, hogy az ő funk, Ken Steorts punk és Trey McClurkin rock and roll stílusát „összedobták egy serpenyőbe”, mondván „meglátják mi sül ki belőle”.

2. John Cooper volt Korey Cooper, a banda egyik jenlegi tagjának, első barátja. Ma már van két, nem hétköznapi névvel rendelkező gyerekük, Alexandria és Xavier.

3. John 3 évet dolgozott McDonld’s-ban a Skillet alapítása előtt.

4. Ben Kasica 1997-ben 13 évesen volt élete első Skillet koncertjén St. Louis-ban. Azelőtt soha nem gondolt rá, hogy csatlakozzon a bandához, de 10. koncertje után, 16 évesen ő lett a banda gitárosa. Miután 2011-ben kilépett, Seth Morrison vette át a helyét.John szülei eredetileg nem engedték neki, hogy rock-ot hallgasson, vagy bármi olyat, amiben dob van, csak klasszikus és templomi zenét hallgathatott. 5 éves korában kezdett zongorán tanulni, amit 8. osztályos koráig csinált. Édesanyja zenetanár volt. John 14 évesen, anyja halála után kezdett el első rock bandájában énekelni.

6. A banda tagjai soha nem hallgatnak együtt zenét, mert teljesen más lejátszási listákat szeretnek. Az egyetlen együttes, amelyiket minden tag jónak tart a Linkin Park.

7. John 2019-ben adta ki Éden című képregényét. A poszt-apokaliptikus sztori a The Hunger Games és a The Walking Dead ötvözete.
-Egy embercsoportról szól, akik próbálnak túlélni és egy jobb életet találni – magyarázta John. – A könyvnek van egy nagy szellemi mondanivalója. Olyan mintha Skilletet hallgatnál. Hallgatod a zenét, és nem tudod, hogy az egy keresztény dal. De az utalások ott vannak. Ilyen a könyv is.

8. Amikor Korey Coopert látod, amint rock’n roll stílusban rázza a fejét a színpadon, jusson eszedbe, hogy napjai nagy részét iskolákban tölti tanítással, vagy 2 gyerekével játszik.

9. A banda tagjai megszállottjai a Doctor House, a Lost (Eltűntek), és A rejtély című sorozatoknak.

10. A srácoknak egy fajta rituáléja, hogy mielőtt színpadra állnak, mindig meghallgatják a „Sad but true”-t a Metallicától.

Szöveg: Dittinger Léna – Lánczos Kornél Gimnázium
Fotók: Internet

[radio_player id="1"]