Basszus akták – zenészek és tények

Érdekességek avagy kulisszatitkok az Imagine Dragons-ról:

A banda neve igazából egy anagramma, amit különböző szavak betűiből raktak össze. Azonban a srácok ezeket a szavakat titokban tarják. ,,Úgy gondoltuk, jó lenne, ha lenne valami, amiről csak mi tudnánk, mert ha művész vagy, az egész életed egy nyitott könyv. Egyébként is, az elképzeléseitekhez képest mindegy mit mondanánk, csak csalódás lenne. Inkább ráhagyjuk az emberek képzeletére. Biztosan jobb ötletek születnek majd mint a valóság.” – nyilatkozták a fiúk.

Dan az együttes fő dalszerzője. Már régóta ír dalszövegeket, de legelőször 13 évesen írt, kölcsönkérve testvére számítógépét.

Miért írta meg az I.D. a Believer-t? Dan szerint a csapások amiket az életedben átélsz, segítenek hogy később higgy önmagadban, vagyis „become a believer in yourself. Igy lett a dal címe Believer.

Az „It’s Time” című dalukkal kapcsolatban Dan Raynolds a Billboard magazinnak azt nyilatkozta: „Csak próbáltam egy dalt írni magamnak. Akkoriban depresszióval és szorongással küzdöttem, ez adta az ihletet. Akárki akármiért is tud vele azonosulni, én örülök neki.”

A Radioactive című számuk a legtöbb-eladással rendelkező rock zene a Nielsen SondScan listáján, és szintén a legtöbb-eladással rendelkező rock zene a digitális történelemben.

A Stage Rush: Imagine Dragons a banda saját iPhone játékának neve. A játékosok a bandatagok karaktereivel végigfutnak Las Vegason (ahonnan a srácok származnak), majd Párizson. A cél minél több szintet feloldani.

Az I.D. az egyetlen előadó a rock történelemben, akinek 2 zenéje is ott van a „Top 10 Legtöbb Letöltéssel Rendelkező Zenék” között. 1. helyen a Radioactive, 8. helyen pedig a Demons című számuk szerepel.

Az „I bet my life” című számuk Dan Raynolds kapcsolatáról szól a szüleivel. Azt mondta, a dal elmeséli mind a jó, mind a rossz dolgokat a kapcsolatukban, de végül is egy vér.

Dan Raynolds nem a Berklee Collage of Music nevű zenei felsőoktatási intézményben tanult mint a banda összes többi tagja. Ő a Brigham Young Egyetemre járt, ott végezte tanulmányait.

Végül: Dan Raynolds 193 cm magas.

Szöveg: Dittinger Léna (Lánczos Kornél Gimnázium)

Forrás: https://www.boomsbeat.com/articles/283733/20171009/30-mind-blowing-facts-every-fan-should-know-about-imagine-dragons.htm

[radio_player id="1"]