Egy kis latin, egy kis színház, egy kis rock – parádés fináléval ért véget a Fehérvár Táncosa

A 17 éves Tátrai Réka győzelmével ért véget a 2018-as Fehérvár Táncosa hétvégén. A Vasvári Pál Gimnázium tanulója könnyeivel küszködve vette át a díjakat.

A Fehérvár Táncosa tehetségkutató harmadik, döntő fordulójára került sor vasárnap a Vörösmarty Színházban. A rendezvényt a Fehérvár Hangjának két döntőse, Németh Patrícia és Kaifis Zoé indította, akik az este során többször is énekeltek.

Ezután a házigazda, Kricsár Kamill köszöntötte a nézőket, majd az elődöntős produkciók következtek. A sort a Megadance nyitotta, majd Tátrai Réka és a Free Spirit Angels táncolt.

12-09 - #hashtag - FEHERVARTANCOSA -tr-6691

Utánuk Jenei Márton előadása ejtette ámulatba a közönséget, majd színpadra lépett a Free Spirit Babes, Kindl Gábor, a Destiny nevet viselő fitkid csapat és Mészáros Marcell is. Utolsó előttiként a Tujner Anikó – Vincze Franciska duó mutatta meg mit javított az elődöntőhöz képest, majd az első kört a Free Spirit Infinity zárta.

12-09 - #hashtag - FEHERVARTANCOSA -tr-6703

Szünet nélkül kezdődtek a döntős produkciók, ahova mindenki egy teljesen új koreográfiát mutatott meg a nagyérdeműnek. Itt a három tagú zsűri, Bodor Johanna, Egerházi Attila és Tihanyi Ákos már jóval nagyobb kíváncsisággal figyelte a produkciókat. Minden versenyzőnél kiemelték miben volt erős az adott tánc és esetenként mire kell a fiataloknak a jövőben is figyelniük.

12-09 - #hashtag - FEHERVARTANCOSA -tr-6642

A bemutatók után a Székesfehérvári Balett Színház művészei és a Vintage Dolls nevű zenekar szórakoztatta a nézőket, amíg a zsűri meghozta döntését. Az ünnepélyes eredményhirdetés a különdíjak kiosztásával kezdődött.

A zsűri különdíját a Tujner Anikó – Vincze Franciska duó vehette át, a Fehérvári Programszervező Kft. díját a Free Spirit Angels és a Destiny megosztva kapta.

12-09 - #hashtag - FEHERVARTANCOSA -tr-6483A mentorok díját Kindl Gábor zsebelhette be. Utánuk pedig Kricsár Kamill Tátrai Réka nevét mondta ki, tehát ő nyerte a tehetségkutatót és az ezzel járó 200 000 forint értékű utazási utalványt a Fehérvár Travel jóvoltából. Réka a díjakat Cser-Palkovics Andrástól és Mészáros Attilától vehette át, majd a díjátadás után előadta még egyszer a döntős produkcióját.
12-09 - #hashtag - FEHERVARTANCOSA -tr-6941

12-09 - #hashtag - FEHERVARTANCOSA -tr-6156

12-09 - #hashtag - FEHERVARTANCOSA -tr-6085

Szöveg: Lendvai Martin (Vasvári Pál Gimnázium)

Fotó: Pintér Ádám (Lánczos Kornél Gimnázium)

[radio_player id="1"]