Életünk koncertje: Shawn Mendes The Tour 2019

Április 3-án Shawn Mendes koncert volt Bécsben. Hogy ez miért is különleges, ha szinte minden hónapban világhírű énekesek és bandák lépnek fel a városban? Nos, igazad van, lehet, hogy nem mindenkinek jelent sokat az esemény, de az biztos, hogy annak a 16 ezer lánynak (és persze néhány fiúnak) a világot jelentette az az este/nap, amit vele és előénekesével, Alessia Carával tölthettek.

Óriási szerencsémre (ugyanis a jegyeket egy éve pillanatok alatt elkapkodták) sikerült találkoznom Shawnnal, és sok más VIP kiváltságon kívül részt vehettem egy Question and Answer-en és egy Meet and Greet-en, ahol képet készíthettem vele. Biztosan mondhatom, hogy nem sok olyan ember van a világon, aki a való életben is ugyanolyan, mint a neten keresztül közvetített valója; ő azonban még ezerszer felül is múlta azt a szinte tökéletes képet, ami a rajongóiban élt róla. Hihetetlenül kedves, vicces és közvetlen. Sok hírességgel ellentétben rajta látszott, hogy tényleg élvezi azt, amit csinál, és minél több, minőségibb időt szeretne eltölteni azokkal, akik ezt lehetővé teszik neki, velünk.

Számomra a koncertnél és az előtte lévő VIP programoknál még sokkal többet is jelentett ez a nap. Találkozhattam azokkal a barátaimmal, akiket eddig csak a közösségi médián keresztül ismertem. Végre, annyi várakozás után együtt tölthettünk egy napot velük, akiktől a hétköznapokon akár több száz kilométerek is elválasztanak egymástól. Egy kissé szerencsétlenebb eseménynek köszönhetően (ugyanis a rendezvény kezdete előtt véletlenül elszakadtam eredeti csapatomtól) alkalmam volt megismerkedni több helyi lánnyal, akikkel nagyon sokat beszélgettünk és a történeteik még különlegesebbé tették ezt az emléket. Az osztrák és a világ több tájáról érkezett új ismerőseimmel együtt izgultuk végig, az első sorból, életünk talán legszebb koncertjét.

Azt hiszem, akik ott voltunk, mind biztosak vagyunk abban, hogy legközelebb is megéri kihagyni egy napot a suliból, hogy jegyet szerezzünk; majd még kettőt, hogy el is menjünk Bécsbe.

Szöveg: Oláh Adél (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium)

[radio_player id="1"]