Hetedhét Játékfesztivál

Május 25-26 között rátermett, bátor hősökre lesz szüksége Székesfehérvárnak, hisz a bájos és kíváncsi Bella porcelánbabát egy gonosz boszorka átka fogságban tartja.

A város a Számok labirintusává fog változni a hétvégén, így a gyerekekre vár az a feladat, hogy megfejtsék a rejtélyt, és megmentsék Bella babát. A központi téma idén a bűvös számok világa, így a hétpróbás kaland során a hősök találkoznak többek között Hétfejű Tündérrel, a három kecskegidával, de még tizenkét fejű sárkánnyal is meg kell küzdeniük. Bizonyos számokhoz pozitív vagy akár negatív érzéseket párosítunk, jelentőséggel bírnak, ezt szeretnék felszínre hozni a fesztivál alatt, és hogy a gyermekek a természetes közegükben, a mese világában ismerkedjenek meg a Hetedhét Játékmúzeumban őrzött értékekkel.

A Fő utca óriási játszótérré válik, mindkét nap színes programokon vehetnek részt ingyenesen az arra látogatók 10-18 óra között. Az interaktív, élményteli hétvége programjai között szerepel a felhővadászat, családi koncert Szalóki Ágival és Rutkai Borival, bábjáték-automata, fotószínház, és a városba érkezik a Tintaló cirkusz is. A két nap alatt ingyenesen látogatható a régi idők játékait bemutató Moskovszky-gyűjtemény és a kedvenc mesék hőseit megidéző Réber-kiállítás is.

Érdemes elhozni a gyerekek megunt játékait, hisz idén is új gazdára találhatnak, és más számára kincset érhetnek. Cserébe hazavihetnek egy másikat, vagy a Hetedhét Játékmúzeum önkéntesei által készítettek közül választhatnak.

A fesztivál programjairól Brájer Éva alpolgármester, Nagy Veronika muzeológus, a Játékmúzeum igazgatója és Bakurecz Ildikó, a Fehérvári Programszervező kft. munkatársa tartottak sajtótájékoztatót.

Szöveg: Sándor Tamara (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium)
Fotó: Pintér Ádám (Lánczos Kornél Gimnázium)

Bakurecz Ildikó, a Fehérvári Programszervező kft. munkatársa

[radio_player id="1"]