Ingyenes vetítések lesznek a Barátság moziban

A Magyar film napján, április 30-án ingyenes vetítések lesznek a Barátság moziban. Három filmet is műsorra tűztek: egy animációs alkotást, egy szomáliai lányról szóló dokumentumfilmet és egy csecsmőlopásról szóló road movie-t.

Kevesen tudják, hogy 1901. április 30-án vetítették le az első magyar filmet, A táncz címmel. A Magyar film napja ehhez az eseményhez kapcsolódik. A Barátság moziban az ingyenes vetítéseket 16 órakor Jankovics Marcell Az ember tragédiája című animációs filmje nyitja.

Képtalálat a következőre: „jankovics marcell az ember tragédiája”

18.40-kor Zurbó Dorottya Könnyű leckék című dokumentumfilmje kezdődik: egy gyönyörű fiatal szomáliai lány életéről, „akinek a felnőtté válás határán minden szálat el kell szakítania, ami hazájához köti, hogy új életet kezdhessen Magyarországon. A költői hangvételű filmben a leghétköznapibb szituációk során szembesülünk a legnagyobb tabukkal, ahogy a lány elindul az asszimiláció útján és lépésről lépésre elsajátítja az európai szokásokat” – olvasható a mozi ajánlójában.

A zárófilm 20 órától Csuja László Virágvölgy című road movie-ja lesz, amelyben egy külvárosi llány hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be…

Az ingyenes vetítésekre már foglalhatók helyek a mozi jegypénztárában és online is, a www.baratsagmozi.hu honlapon, az online jegyvásárlásnál.

Szöveg: #Hashtag