A Márciusi Ifjak próbája

„Úgy jöttünk ki a teremből, hogy készek voltunk kirobbantani egy forradalmat.”

A színpad már készen áll, már csak egy napot kell várni a forradalomig. Így készült a Márciusi Ifjak a Vasvári Pál Gimnázium előadásában.

Idén is, már hagyományosan a város főterén rendezik meg a március 15-i ünnepséget. A 2019-es előadást a Vasvári Pál Gimnázium diáktársulata mutatja be, akiket dr. Matuz János és Nyári Ádám tanított be.

03-13 - #hashtag - IFJAKPROBA-8535

Bontovics Vandával, a darab egyik szereplőjével beszélgettem a főpróbahéten, aki beavatott a próbák rejtelmeibe és a darab elkészülésének a folyamatába. A pilvaxost alakító lány elmondta, hogy a jelenetek a Vasvári pingpong-termében próbálták külön-külön, eközben pedig a szöveges szereplők és a kórus is gyakorolta a darabban rászabott részét. A pénteki próbákon rakták össze a jeleneteket, a főpróbahéten pedig már összekötötték ezeket a kórussal is.

03-13 - #hashtag - IFJAKPROBA-8651

 

A próbák remek hangulatban, ám fárasztóan teltek, de Vanda szerint az előadásba fektetett munka meg fog térülni és egy igényes darabot fognak látni a pénteken kilátogatók. Az iskola diákjai pedig rendkívül jól összerázódtak a felkészülés alatt és beleélték magukat a forradalom hangulatában, sokkal jobban, mint egy évvel ezelőtt. Az egyik próbán például:

„A 12 pont felolvasása után úgy jöttünk ki a teremből, hogy készek voltunk kirobbantani egy forradalmat.”

– meséli Vanda.

03-13 - #hashtag - IFJAKPROBA-8703

Ezek mellett pedig kitért arra, hogy egy kivételes rendezőpárossal dolgoztak, akik mellett a nehezebb pillanatokban is élmény a munka. Az egész társulat már nagyon várja az előadásokat, amelyeket a közönség március 15-én délelőtt 10:15-kor és kora délután 15 órakor lehet megnézni a Városház téren.

03-13 - #hashtag - IFJAKPROBA-8745

 

This slideshow requires JavaScript.

Szöveg: Lendvai Martin (Vasvári Pál Gimnázium)

Fotó: Pintér Ádám (Lánczos Kornél Gimnázium)

[radio_player id="1"]