Merj másképp gondolkodni! Itt a megoldás: coaching

Nemrég egy interjú során ismerkedtem meg a coachinggal, ahol a módszer hatásosságáról meséltek nekem. Hogy pontosan mi is ez és, hogy miért lenne érdemes beépítenünk a hétköznapjainkba?

Hadd kezdjem egy saját példával. Én a stresszes diákok tökéletes megtestesítője vagyok, aki folyamatosan izgul az iskolában. Az osztályfőnököm, Tarné Szabó Magdolna nemrég végzett nálunk egy felmérést, amely a stressz kérdését is vizsgálta: „Több helyről is hallható a vélemény, hogy a mai diákok túl vannak terhelve, kevés a szabadidejük, túl sokat követelnek a tanárok, és hasonlók. A válaszok ezt teljes mértékben tükrözik is, hiszen 35 személyből 18 naponta stresszel és emellett, többek között az iskolai stressz hatására 35-ből 29-nek (!) van napi panasza is, mint a fejfájás, lábfájás, alvásproblémák.”  Rájöttem, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki így érez. A sok éve hasonló felméréseredmények azt igazolják: ez egy állandó probléma nálunk.

Vannak azonban olyan intézmények, amelyek folyamatos sikereket érnek el e probléma orvoslásában, például a coaching segítségével! Ilyen az a nagyszénási iskola is, amely szisztematikusan bevitte az iskola falai közé a brief coaching technikát.

„A megoldásfókuszú módszert Insoo Kim Berg amerikai családterapeuta teremtette meg, aki egy olyan támogató rendszert akart létrehozni, amelyben gyors és kézzelfogható eredmény érhető el. Így született meg a brief coaching, ami ahelyett, hogy a probléma okát taglalná, arra koncentrál, hogy miként lehet az ideális megoldás felé a leghatékonyabb lépésekkel eljutni. (…) Berg aztán később észrevette, hogy ez a módszer kiválóan alkalmazható az oktatásban, ahol ahelyett, hogy a tanárok a hibáikkal szembesítenék a diákokat, célravezetőbb, ha megerősítést kapnak a jó tulajdonságaikra vonatkozóan.” – Ez az úgynevezett pozitív pletyka, amit a nagyszénási iskolában is alkalmaztak a coaching folyamat során.

A munkafolyamatban a következő lépés az úgynevezett skálázás volt, amely során a gyerekek, miután egy 10-es skálán értékelték magukat, megpróbálták megtalálni azokat a lehetséges módokat, amelyekkel javíthatnának az értékeken. „A brief coachingban egyébként talán az legmeglepőbb, hogy a coach úgy dolgozik, hogy semmiképp sem elemzi a problémát, és éppen ezért annak feltételezett okát sem!” Ezek szerint, mint ahogy Berg amerikai családterapeuta sem tett különbséget a komoly gondokkal küzdő emberek (drog valamint alkoholfüggők, akiknél kezdetben alkalmazták) és a ’problémás’ diákok között, így a brief coach sem tesz különbséget az eltérő személyiségű, hátterű és képességű emberek között.

Miután megértettem a coaching fontosságát és hasznát, úgy éreztem, hogy ez gyökeresen megváltoztathatja az életünket. Beleértve az életminőségünket, és a motiváltságunkat. Hiszen azzal egyidejűleg, hogy fejlesztjük magunkat, elkezdünk HINNI MAGUNKBAN, ha pedig hiszünk magunkban, jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ebben az esetben, jobb a kedvünk, javulnak a társas kapcsolataink, jobban figyelünk egymásra, meghallgatjuk a másikat és a brief coaching egyik alapelvét alkalmazva: meglátjuk egymásban a jót! Ilyen hozzáállással és ambíciókkal nemcsak, hogy egy sokkal kiegyensúlyozottabb és hatékonyabb oktatási rendszert, de egy jobb társadalmat is építhetünk!

Mindössze arra van szükségünk, hogy a fent említett Békés megyei iskolához hasonlóan mi is beépítsük a coachingot a mindennapjainkba. Csak akarnunk kell, tennünk kell a cél érdekében és azt vesszük észre, hogy a brief coaching hatására alapjaiban megváltozik az életünk, természetesen a pozitív irányba…

idézetek forrása: https://www.life.hu/csalad/20170327-brief-coaching-az-oktatasban-suto-hajni-interju.html

Szöveg: Fónagy Kitti Márta – Vasvári Pál Gimnázium

[radio_player id="1"]