Miért érdemes Székesfehérváron továbbtanulni?

Hétfőn rendezték meg a Felsőoktatási Expót az Alba Regia Sportcsarnokban. Arról kérdeztük az intézmények képviselőit, a kiállítókat, hogy szerintük miért jó Fehérváron továbbtanulni?

Horváth Béla a Corvinus Egyetem székesfehérvári campusának igazgatója –  szerinte Székesfehérvár oktatása nagyon fejlett és sokoldalú, három felsőoktatási intézmény is van. Ezek a Corvinus Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Kodolányi János Főiskola. Gazdálkodástudományok területén a Corvinus vitathatatlanul az elsők között van: lehet tanulni pénzügyet, turizmus-vendéglátást és van gazdasági informatikus szak is. Ráadásul a fehérvári campuson mindezeket duális képzésben is felveheted.

Na de mi is az a duális képzés?

Az itteni campus kommunikációs referense elmondta: a képzés lényege az, hogy az erre jelentkező hallgatók egy héten három napot az egyetemen töltenek, két napot pedig egy általuk választott munkahelyen. Így, amikor elvégzik az egyetemet, a hallgatóknak már van három és fél év munkatapasztalatuk, amit szakmai területen szereztek, ráadásul eközben még fizetést is kapnak. Ez kiküszöböli azt a problémát, hogy nagyon sok munkaadó úgy hirdet állást: kell hozzá három év munkatapasztalat, ami így már megvan a hallgatóknak!

Kiállítottak azok a cégek is, akiknél duális képzésre jelentkezhetsz. A fehérvári egyetemeknek sok ilyen céggel van szerződése, így biztosan ti is könnyen megtaláljátok azt a területet, ami érdekel.

 

 

Szöveg: Bodonyi Dániel és Hanti Márton

Fotó: Hegyi Vivien