Megvan a 2017-es Oscar-díj egyik legnagyobb esélyese, a Kaliforniai álom

Az idei Oscar-gálán egyértelműen a Kaliforniai álom viszi majd el a díjak nagy részét: az Emma Stone és Ryan Gosling főszereplésével készült musicalt az  összes, azaz 14 kategóriában jelölték.

Mia, akit Emma Stone játszik, feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian akit  Ryan Gosling alakít, szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén.

A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandók feláldozni az álmaikért…

Ezzel a musicallel Damien Chazelle  befutott az Oscar-díjas világba.

A legjobb betétdala a  City of Stars. Hallgass bele:

Az alkotók voltak olyan bátrak, hogy nem egy létező színházi musicalhez nyúltak, hanem vadonatúj, eredeti, ugyanakkor klasszikus hangzású dalokat szereztek a filmhez, amik között jó néhány olyan is akad, ami lazán felveszi a versenyt a Broadway legnagyobb slágereivel. Justin Hurwitz zeneszerző nevét egy életre érdemes megjegyezni, mert aki ilyen könnyedséggel, a kisujjából ráz ki olyan fenomenális, azonnal ható számokat, mint az Another Day in the Sun, a Someone in the Crowd, a City of Stars vagy az Audition, annak a legnagyobbak között a helye.

Ízelítőül a trailer:

Még az Oscar előtt megtudhatjuk, hogy mely filmek és alkotók voltak 2016-ban a legrosszabbak, legalábbis az Arany Málna zsűrije szerint. A jelöltek listájára még várni kell, de az esélyesek között több kategóriában is szerepel a Batman Superman ellen, az Assassin’s Creed és a Suicide Squad is.

Péntek Cintia & Buday Kristóf

[radio_player id="1"]