Paranormális pokoljárás

Sok olyan paranormális dolog van az életben, melyet az emberek nagy fantáziájának köszönhetünk, így tehát nem teljesen igazak. De az biztos, hogy boszorkányos képességekkel rendelkező emberek mindig is voltak.

 

A 15. századtól kezdődött a boszorkányüldözés, és a 18. századig tartott. Minden olyan nőt, aki gyógyítani tudott, tárgyakat mozgatott az akaratával (pszichokinézis), belelátott az emberek elméjébe (telekinézis), vagy lebegni tudott a föld felett (levitáció), egyértelműen boszorkánynak nyilvánították. Közölük az egyik leghíresebb Eleonora Zugun volt.

Az 1900-as évek elején Romániában élt egy 7 éves gyermek, különleges paranormális erőkkel. Tárgyak emelkedtek fel körülötte, tálak repültek a házban, majd nagy erővel a falhoz csapódtak. A család tagjai úgy gondolták, hogy papok segítségével, ki tudják űzni belőle a gonoszt. De ez nem sikerült, ezért a lányt elmegyógyintézetben helyezték el. Ekkor felfigyelt rá egy újságíró, aki megírta Eleonora történetét. Ennek köszönhetően a lány nemzetközi figyelmet kapott, majd egyre több pszichológus/pszichiáter is érdeklődött az esete iránt.

Egy osztrák pszichológus Grunweld figyelte meg a gyermeket és mindent dokumentált.  Egy héten belül legalább 30 paranormális jelenség történt a lány körül. Nem sokkal később Grunweld szívrohamot kapott. Ezutén Zoe Wassilko-Serecki bécsi grófnő vette szárnyai alá a megrémült lányt. Miután megismerkedtek, több napot együtt töltött vele a kolostorban, ahol Eleonora élt. A számtalan paranormális tapasztalatait részletesen meg is írta egy könyvben.

Eleonorán például sebhelyek, stigmák jelentek meg, melyeknek keletkezését senki sem tudta megmagyarázni. Néhány nap múlva a sérülések eltűntek, majd újra láthatóvá váltak. A Pszichikai Kutatások elnöke, Harry Price is megvizsgálta a lányt, és meggyőződött arról, hogy ezek a jelenségek valóságosak. Megállapították, hogy a lány valóban képes telekinézist végrehajtani. Az egyik döntő bizonyíték az volt, mikor egy zárt, jól őrzött helyről eltüntetett egy tárgyat. A tudósok ennek megörültek, hogy találtak végre egy hiteles, paranormális képességekkel rendelkező embert. Örömük azonban nem tartott sokáig.

Amikor Eleonora betöltötte a 14. életévét képességei rohamosan romlottak. Majd amikor megjött az első menstruációja, akkor egy csapásra semmivé foszlottak paranormális képességei. Magyarázat nem nagyon van, viszont sokan a pubertáns korhoz és a hányattatott gyerekkor során felgyülemlett pszichikus energiákhoz kötik, amiket a folyamatos frusztráció gerjesztett.

 

Szöveg: László Vivien (Lánczos Kornél Gimnázium)

Forrás: Hihetetlen!

Fotók: Internet

 

[radio_player id="1"]