Plusz két pontos pihenő

Néhány hibával, de így is nyertek az Albás lányok itthon, folytatva kiváló sorozatukat a békéscsabai csapat ellen.

Csapatunk most a Békéscsaba csapatát fogadta. Ez a meccs az utolsó a téli szünet előtt és szeretett volna csapatunk plusz két ponttal a tarsolyában a pihenőre menni. A békéscsabai klub a 13. helyen van jelenleg a tabellán 3 ponttal a sereghajtó Szent István SE előtt. Játékosaink jó játékot és győzelmet vártak.

Az első félidőt jól kezdtük védelem és támadójáték szempontjából is. Kapusunk, Armelle Attingré az elején nagyon jól védett, de utána volt pár technikai hibája is. A mezőnyben a hibák az első félidő második felében jelentkeztek, így kicsit engedtük, hogy a csabaiak közelebb kerüljenek hozzánk, viszont a vezetést nem tudták átvenni, mindig előttük jártunk minimum 2 góllal. A félidő elején az összes helyzetünket belőttük, így az állás: 15-13 lett a mi javunkra.

A második félidőben is végig mi vezettünk. Az utolsó 15 percben kapust cseréltünk Györkös Rebeka remekül szállt be a meccsbe, jó védései voltak. A legtöbb gólt ismét Claudine Mendy lőtte, ő vezeti a házi góllövő-listát, a 9 meccsén szerzett 64 góllal.

Összességében egy viszonylag jó mérkőzést játszottak a fehérváriak, így újabb 2 ponttal vehetik ki megérdemelt pihenőjüket.
Végeredmény: Alba Fehérvár KC – Békéscsaba 28-25 (15-13)

Armelle Attigré, Györkös Rebeka (kapusok)
Claudine Mendy (10) Pelczéder Orsolya (2) Boldizsár Bianka (2) Besszer Borbála (2) Töpfner Alexandra (3) Sabrina Zazai (2) Sztankovics Réka (1) Walfisch Mercédesz (3) Szarka Adrienn (1) Rózsás Josephine (2)

Szöveg: Kajdi Ilona (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium)
Fotó: Alba Fehérvár KC