Szóval győzni 2019

Pénteken rendezték meg a Szóval győzni kommunikációs bajnokság döntőjét. A zsűri megítélése alapján 2019-ben Szipola Antal, a Ciszterci Gimnázium diákja a legjobban kommunikáló fiatal a városban.

03-09 - #hashtag - SZOVALGYOZNI-8384

A január 26-án megtartott válogatás és a mentorokkal való felkészülés után, 12 tanuló jutott a Szóval Győzni döntőjébe. A döntőt Azurák Csaba, műsorvezető nyitotta meg, majd Dr. Cser-Palkovics András, a város polgármestere mondott köszöntőt. Ebben kihangsúlyozta a fiatalok fontosságát a város életében és hogy a mai felnőtt generáció mennyit tanulhat a kommunikáció kerületén a mai fiataloktól.

03-09 - #hashtag - SZOVALGYOZNI-8264

 

03-09 - #hashtag - SZOVALGYOZNI-8248

A döntő első fordulójában a versenyzőknek előzetes felkészülés alapján kellett egy beszédet megtartaniuk „Ki lesz sikeres az jövőben?” címmel. Ebben az előadásban a közönség és a zsűri meghallgathatta az éppen nagybetűs életbe belépő fiatalok véleményét a sikerről és arról, hogy miket kell elérniük és megvalósítaniuk, annak érdekében, hogy sikeresek legyenek. Megtudhattuk, hogy kinek mit jelent a siker, ki mikor fogja magát az életben sikeresnek tartani. Voltak, akik papírról olvasták gondolataikat, olyanok, akik csak bele-belenézegettek a jegyzetükbe és olyanok is, akik kiálltak és fejből beszéltek.

03-09 - #hashtag - SZOVALGYOZNI-8332

A második fordulóban Azurák Csaba készített interjút mindenkivel, amelyekre leginkább a kötetlenség, a humor és a lazaság volt jellemző. Itt a téma nem más volt, mint: „Milyen a Z generáció és mit adhat nekik egy vidéki város?” A beszélgetések során a tanulók beszéltek a jövőjükről, a terveikről és arról, hogy a város miben segíthet ebben nekik. Emellett pedig, mint a Z generáció tagjai szót ejtettek a közösségi médiáról, ennek szerepéről és hatásairól az életükben.

A harmadik, és egyben utolsó forduló pedig a rögtönzésről szólt. A feladat egy médiatudatosságról szóló videó kommentálása volt. Az ünnepélyes eredményhirdetés során először Csüri Fanni Noa neve hangzott fel, aki a verseny különdíjában részesülhetett. Végül pedig a zsűri Szipola Antalnak adta át a díjakat és ő lett a 2019-es Szóval győzni győztese.

A győztesek mellett pedig fontos megemlíteni a többi versenyzőt is, akik nagyszerűen teljesítettek a délután folyamán:

Alföldi Laura – Székesfehérvári SzC. I. István Szakgimnáziuma, Balogh-Vadász Barnabás – Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, Bíró Mózes Áron – Székesfehérvári SzC. I. István Szakgimnáziuma, Csüri Fanni Noa– Ciszterci Szent István Gimnázium, László Laura – Székesfehérvári SzC. Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Milák Tünde – Székesfehérvári SzC. I. István Szakgimnáziuma, Nyári Ádám – Vasvári Pál Gimnázium, Rudniczai Rudolf – Székesfehérvári SzC. I. István Szakgimnáziuma, Sándor Tamara – Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Szipola Antal – Ciszterci Szent István Gimnázium, Tóth Kristóf – Ciszterci Szent István Gimnázium és Vörös Ádám – Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium. 

03-09 - #hashtag - SZOVALGYOZNI-8310

 

03-09 - #hashtag - SZOVALGYOZNI-8244

Szöveg: Lendvai Martin (Vasvári Pál Gimnázium) 

Fotó: Pintér Ádám (Lánczos Kornél Gimnázium)

This slideshow requires JavaScript.

[radio_player id="1"]