Tegyél Te is a jövőnkért!

Most pénteken Te is részt vehetsz a globális klímamozgalomban, amivel segíthetsz a sokmillió változást akaró diáknak felhívni a vezetők figyelmét a klímaváltozásra és annak hatásaira.

2018 augusztusában Greta Thunberg, egy 16 éves svéd diáklány megelégelte, hogy a politikusok és a nagy cégek vezetői nem tesznek semmit a klímaváltozás ellen, és ahelyett, hogy elment volna iskolába, leült a svéd parlament elé tüntetni, hogy felhívja az emberek figyelmét a felmelegedés miatti problémákra. Egyre többen csatlakoztak hozzá, és mostanra ebből a kezdeményezéséből egy globális mozgalom alakult ki.

Ennek részeként már a világon mindenhol nagyon sok nagyvárosban tartottak sztrájkokat, tüntetéseket, hogy minél több ember figyelmét felhívják arra, hogy a klímaváltozás valós, létező probléma, és ha rövidesen nem teszünk ellene, a mi életünket is nagyban befolyásolni fogja. Ez nekünk, fiataloknak kifejezetten fontos, mivel még a mi életünkben fog eldőlni: meg tudjuk-e állítani a felmelegedést, vagy nem. Ezt szerencsére már elég sok fiatal és felnőtt is felismerte Magyarországon is, már több magyar nagyvárosban is voltak demonstrációk. Ha szerinted is fontos erre felhívni az emberek figyelmét, akkor végre most pénteken, azaz szeptember 27-én Te is részt vehetsz ebben a mozgalomban, ugyanis ekkor Székesfehérváron is rendeznek egy klímasztrájkot.

A szervezők szeretnék, ha minél több fiatal ott lenne, mivel ez főleg a mi ügyünk, ezért, ha szeretnél tenni a jövőnkért, pénteken 11 órától délig legyél ott a Városház téren! Ha szükségetek lenne iskolai kikérőre az esemény idejére, a Facebook-eseménynél közzétettek egy formanyomtatványt, amit kinyomtatva és a szüleitek aláírásával bevihettek a suliba.

A szervezők azt kérik, ha lehetőségetek van rá, hozzatok kreatív, pártpolitikától mentes transzparenseket. Ha pedig esetleg nem tudnál eljönni, akkor is tudsz segíteni annyival, hogy minél több ismerősödnek mesélsz az eseményről, megosztod Facebookon, vagy meghívsz embereket.

Minden apró segítség számít! Ha szeretnéd megosztani az eseményt, itt tudod megtenni: https://www.facebook.com/events/925391997859267/

Ha el tudsz jönni, mindenképpen jelezd ugyanitt! Legyünk minél többen!

Szöveg: Hanti Márton (Lánczos Kornél Gimnázium)

[radio_player id="1"]