Több mint négyszázan álltak ellen a hidegnek az Adventi Jótékonysági Futáson

A vasárnap reggeli, közel fagyponthoz közeli hőmérséklet sem tántorította el az adakozni vágyó és lelkes sportolókat, akik részt vettek a negyedik alkalommal megrendezett Adventi Jótékonysági Futáson.

Délelőtt 11 órakor indult az első futam, ahol a gyerekek mérethették meg magukat az egy körös távon. A versenyt a fiúk közül Trenka Ádám, a lányok közül pedig Bese Mirtill nyerte. Ők az ajándékukon kívül részt vettek az ünnepi díszkivilágítás felkapcsolásában.

Húsz perccel a kisebbek indulása után kezdődött a felnőttek futama, ahol a táv már jóval több, öt kör volt. A résztvevők között ott volt például Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, aki Lengyel Zsófia kísérőjeként volt jelen. A felnőttek versenyét végül pedig Farkas Dáriusz nyerte. Az ARAK volt atlétája elmondta, hogy értékes volt számára a győzelem és elégedett saját magával. Kiemelte, hogy meglepően erős tempó volt a versenyen és nem utolsó sorban neki is a jótékonyság volt az egyik fő motivációja.

A rendezvényen a 100 és 400 forintos indulási díjakból befolyt összeget Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportja és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ jövő évi programjainak megvalósítására szánja a város és a szervezők.

 

Szöveg: Lendvai Martin (Vasvári Pál Gimnázium)

Fotó: Pintér Ádám (Lánczos Kornél Gimnázium)

 

 

[radio_player id="1"]