Bemutatja első lemezét a Basemen

Ismerős lehet a helyzet, ha más nem, filmekből és sorozatokból, mikor egy csapat gimnazista fiú a rocksztár életről és saját lemezekről álmodozva megtalálja a közös hangot, és zenekart alapít. A Basemen zenekar tagjainak számára ez az álom már nem is olyan elérhetetlen. Lemezbemutató koncert november 16-án az Ikon Clubban!

Bizonyára már többen is „belefutottunk” – akár csak a neten, akár élőben – Székesfehérvár egyik legígéretesebb zenekarába, a Basemenbe. A fiatalokból álló underground rock banda 2015-ben alakult, eleinte zömében feldolgozásokkal léptek fel, tagjai többször is cserélődtek, mígnem elérte mai formációját, melyet Peske Ákos (szólógitár), Megyeri István (dob), Sipos Levente (ének), Blazsúr Dávid (ritmusgitár) és Poscher Patrik (ritmusgitár) tesz ki.

A zenekart megalakulásuk óta több helyen is láthattuk, többek közt az Ikon Clubban, a Nyolcas műhelyben, illetve indultak már az Arany Dobverő tehetségkutatón és a fejér megyei diáknapokon is. Az egyik, talán legnagyobb, fordulópont a zenekar életében mégis az Ikon Clubhoz köthető, hisz november 16-án itt mutatják a „Háttal a világnak” címre keresztelt kislemezüket. Az esemény maga 18.30-kor kezdődik, az együttes mellett a Cliff Generation és a The Fifth Page is fellép. A koncert maga ingyenes, kihagyni pedig nem érdemes!

 

Szöveg: Payer Réka (Vasvári Pál Gimnázium)

Fotó: Basemen