Egyszerű stresszoldás zenével

Maradj nyugodt minden helyzetben!

Mindenki tudja, hogy a szeptember az év legstresszesebb hónapja. Hiszen elkezdődött az iskola, készülni kell a dolgozatokra, egyéb nagy megpróbáltatásokra… Sokan gyógyszereket szednek az oldásra, de szerencsére vannak jobb módszerek.

Ha szeretsz sportolni, próbáld ki  a jógát, a meditációt! A légzőgyakorlatok is nagyban elősegítik a megnyugvás érzését, a jóga és a meditáció szellemi és testi frissességet okoz. Ezeket a gyakorlatokat könnyű elsajátítani, akár az internetről, akár könyvből is.

Ha nem szeretsz mozogni, van egy másik egyszerű  lehetőség , vannak  a YouTube-on úgynevezett relax-rádiók vagy relax-streemek, amik általában folyamatosan mennek. Tulajdonképpen az a lényegük, hogy ha ideges vagy, vagy netán olyan tevékenységet végzel, amihez nem kell nagyon odafigyelned, egy kattintással előhozhatod ezt a megnyugtató zenét: segít összpontosítani, megnyugodni, relaxálni és felfrissülni.

Egy hetes tapasztalatom alapján mindkét módszer működik. Bár nem nagyon  szeretek mozogni,  mégis úgy éreztem a jóga után, hogy sokkal felfrissültebb vagyok, a zene pedig kifejezetten megnyugtató volt. Remélem, hosszú távon is beválik 🙂

 

Szöveg: Mucs Eszter

Fotó: Internet