Mert ez az én saját világom

Végre itt a nyár. Elérkezett a várva várt VAKÁCIÓ! Mit csinál vajon egy diák, mikor kitör a szünet és közel három hónap tanulásmentes, élménygazdag szabadság vár rá? Nos, erre a kérdésre számtalan választ adhatunk. Vannak, akik rögtön messzire utaznak nyaralni, és vannak, akik otthon élvezik a nyár első heteit. Azonban van valami, ami minden diákban közös: 0-24-ben tolják a közösségiket, és ki sem látszanak a csoportos Messenger-beszélgetésekből. Persze mint mindig, kivételek itt is akadnak. Ők azok, akik alakítják a saját világukat és megformálják a saját véleményüket. Nem hagyják, hogy az Instagram-posztok és -trendek irányítsák őket, mert nekik saját ötleteik vannak.

Van egy osztálycsoportunk Messengeren. Iskola időben csak egy egyszerű csoport volt, ahol mindenki feltehette a kérdéseit vagy éppen közérdekű információkat oszthatott meg. A szünet első hetében átnevezte az egyik osztálytársam: ,,Nyári Szüneti Nincs Életem Közösség ” lett a neve. Elöntötték a csoportot a képek, videók, mémek, hangüzenetek. Ekkor döbbentem rá én magam is, hogy a nyári szünidő nem Insta-storyk és -postok nézegetéséből áll. Feltettem magamnak a kérdést: Miért is van tulajdonképpen a vakáció? Hát egészen biztosan nem azért, hogy mások tökéletesen beállított képeit nézegessük a közösségi oldalakon.

Most biztosan mindenki azt kérdezi magában, hogy vajon az a lány, aki itt okoskodik, hány percet, órát tölt el naponta az Instagram pörgetésével. Higgyétek el, sokat, sőt rengeteget. Legalábbis egészen addig, amíg egyszer csak el nem romlott otthon a Wifi. Akkor úgy gondoltam, hogy ez szörnyű, és így annyi mindenről maradok le, hogy az őskorban ragadok. Azt hiszem, új mottó fogalmazódott meg bennem: Ha a közösségik országában lemaradsz valamiről, teremts magad köré egy egészen új világot! Nézz csak körül! A téged magához ölelő természet csak arra vár, hogy végre biciklire pattanj, és suhanva kerekezz rejtett erdei utakon. Vegyél a kezedbe egy könyvet, és olvass bele. Hidd el, meg fogod találni azt a regényt, amit le sem tudsz majd tenni!

Biztosan neked is van egy olyan barátod vagy ismerősöd, akivel már régen találkoztál, és szívesen töltenél vele egy kis időt. Mire vársz még? Hívd fel! Szervezzetek együtt valami király programot, beszélgessétek át az éjszakát! Nyisd ki a szemed, és vedd észre, hogy a világ pezseg körülötted. Rajtad múlik, hogy bekapcsolódsz-e ebbe a vibráló, színes és csodálatos valóságba. Ebben a világban TE lehetsz az, aki irányít, TE lehetsz az, aki az irányt diktálja. Ebben a világban szárnyalhatsz. Mert ez a TE világod és csakis a tiéd. Senki nem ír kommentet, és nem szól bele az öltözködésedbe vagy a hajhordásodba. Meglásd, örömmel tölt majd el, hogy nem vagy olyan, mint a tömeg. Különleges vagy. Egy kis emberke a hatalmas világegyetemben és nincs még egy ugyanolyan egyéniség, mint a tiéd. Csakis TE, egyedül TE döntheted el, hogy milyen is leszel valójában. Formáld hát, ahogy neked tetszik, alakítsd!

Éld meg a pillanatot, és ragadd meg az élményeket! Építsd meg a saját világod és formáld meg a saját véleményed! De hogy a legfontosabbat el ne felejtsem, add mindig önmagad, és nevess egész nyáron őszinte örömmel!!

Mindenkinek kellemes, élménydús VAKÁCIÓT kívánok!

Szöveg és fotó: Ruff Dorka (Ciszterci Szent István Gimnázium)