Terhes férfiak

Dr. Richard Paulson szerint hamarosan már a férfiak is világra hozhatnak gyermekeket.

A Dél-Kaliforniai Egyetem kutatója úgy véli, hogy a méhátültetések technológiája az utóbbi időben sokat fejlődött. A tudomány már készen áll arra, hogy hasonló műveleteket hajtsanak végre azok számára, akik férfiakként kezdték életüket. Így ennek köszönhetően nemsokára nemcsak a méh nélkül született nőknek lehet beültetni ezt a hiányzó szervet, hanem férfiak számára is, és ennek segítségével ki tudják hordani a magzatot.

Ugyanis egy férfi hasüregében van annyi hely, ami egy magzat kifejlődéséhez elég, de persze természetes szüléssel ez nem lehetséges, csak császármetszéssel, és a terhességet megelőzően hormonkezelésen is át kell esnie az erre vállalkozóknak.

Az előrehaladás ellenére a méhtranszplantáció még mindig nagyon kísérleti eljárás, és a brit szakértők figyelmeztetnek arra, hogy a terhesség megkezdése egy transzszexuális nőnél lehet etikátlan, mivel ez “jelentős” kockázatot jelenthet a magzat számára. Bár az anya hordozhatja a saját baba “pszichológiai előnyeit”, ezt “súlyosan mérlegelni kellene az atipikus módon született gyermek pszichológiai károsodása ellen”.

 

Szöveg: László Vivien (Lánczos Kornél Gimnázium)

Forrás: Hihetetlen Magazin

Fotó: Internet (illusztráció)