5 tipp a tökéletes képhez | KittiKém

Üdv, itt KittiKém!

Meggyőződésem, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki imád képeket készíteni a családjával, barátaival vagy akár a kutyusával… Ma pár tippet osztok meg veletek, hogy hogyan hozhatjátok ki a maximumot egy képből, hogy már posztolhassátok is a közösségi felületeken, vagy berakhassátok a fotóalbumotokba!

1. tipp – Fényviszony!

Szerintem a képeken az egyik legfeltűnőbb dolog a fény. Egy-egy képnél nagyon szembetűnő lehet, hogyha az világos, jó minőségű, vagy homályos és sötét. Ezért a legjobb tippem ennek elkerülésére a jó fényviszony! Persze könnyen megeshet, hogy a fényviszonyok nem alkalmasak egy kép készítésére, vagy esetleg már besötétedett. Ilyenkor sem kell aggódni, csupán a jó öreg alkalmazásokat használni! Az én kedvenceim: A VSCO, és a Snapseed (mindkettő ingyenes). Szerintem ezekkel csodás végeredményt érhetünk el képeinken, világosabbá tehetjük őket, filtereket, esetleg matricákat helyezhetünk rájuk. Érdemes kipróbálni őket, hogy általuk megtalálhassuk a személyes kedvenc stílusunkat! Nektek vannak kedvenc fényképszerkesztő alkalmazásaitok?

1+1 tipp – Rossz fényviszony: nem probléma!

A vaku csodákra képes. Rossz, sötétebb időben is megvilágítja az arcunkat, a tárgyakat. De a verőfényes napsütésben sem hagy minket cserben, hiszen akkor is jó hasznát vehetjük.

Mint például itt: a színek sokkal hangsúlyosabbak a vaku használata miatt.

2. tipp 

Ez a tipp kissé hasonlít az előzőhöz, azzal a különbséggel, hogy ez egy mini fényképezési praktika, amit szerintem sokan ismernek. Ahhoz, hogy később minél esztétikusabban tündökölhessenek a képeink, mindig a nappal (vagy fényforrással) szemben kell állnunk, így az megvilágítja az arcunkat.

3. tipp – Föntről az ász!

Szeretnénk, hogy a szemeink nagyobbnak, valamint a tekintetünk nyitottabbnak tűnjön a képeken? Akkor, csak emeljük a magasba a kamerát, és már ki is pipálhatjuk ezt a pontot. Vagy vessük be a mostanra igen népszerűvé vált selfie-botokat, hogy minél csodásabb képeket készíthessünk!

4. tipp – Optikai csalás!

Ha le szeretnénk fotózni az „outfitünket” (ruhánkat) úgy, hogy lábaink minél vékonyabbnak és persze hosszabbnak tűnjenek, akkor csak kérjük meg a fotózó személyt, hogy guggoljon le, és úgy lőjön egy képet!

5. tipp – Fókuszáljunk!

Élesítsük még a fotó ellövése előtt a képet, hogy ne egy homályos, „ködös” hatású végeredményt kapjunk, valamint hogy a személy vagy tárgy, akit/amit fotózunk, kitűnjön az őt határoló háttérből!

5+1 tipp

Ha már az előbbiekben szóba került a kompozíció, akkor nem árt észben tartani azt sem, hogy  néha lehetünk kicsit rendhagyóbbak is, ha egy kis újdonságra vágyunk. Nem muszáj, hogy az adott tárgy, személy mindig a kép közepén helyezkedjen el, hanem egy másik helyre is pozicionálhatjuk, ezzel kicsit megújítva az átlagos, néha már-már „unalmas” képeket!

Találkozunk legközelebb, addig is jobbnál jobb fényképeket kívánok!

Ölelés! -KittiKém-

 

Elérhetőségeim:

B L O G: https://onegirl65.blog.hu/

K I T T I K É M F A C E B O O K: https://www.facebook.com/fonagykitti/

I N S T A G R A M: https://www.instagram.com/kittikemstyle/

E MAIL: fonagykitti2002@gmail.com

 

Szöveg és fotók: Fónagy Kitti Márta (Vasvári Pál Gimnázium)

 

 

[radio_player id="1"]