Brad Pitt: A hollywoodi álomfiú

Brad Pitt az egyik legnépszerűbb és legelismertebb színész Hollywoodban. Több mint 30 éves karrierje során számos díjat nyert, köztük egy Oscar-díjat a legjobb mellékszereplőnek a 2020-as Volt egyszer egy Hollywoodban nyújtott alakításáért.

Pitt 1963. december 18-án született Shawnee-ben, Oklahoma államban. A Missouri Egyetemen tanult, de színészi karrierjére koncentrálva hamarosan elhagyta az iskolát. Első főszerepét „A Nap sötét oldala” című amerikai-jugoszláv koprodukcióban kapta A következő években számos kisebb filmben és televíziós sorozatban szerepelt, mielőtt 1991-ben áttörést ért el a „Thelma és Louise” című filmmel.

Pitt a 90-es években továbbra is népszerűvé vált, olyan filmekben szerepelt, mint az „Interjú a vámpírral” (1994), a „Hetedik” (1995), a „12 Majom” (1995) és a „Harcosok Klubja” (1999). 2000-ben a „Ocean’s Eleven” című filmmel újabb áttörést ért el, amelyben George Clooney-val és Matt Damonnal játszott együtt. A film két folytatása is készült, amelyek mindegyike nagy sikert aratott.

Pitt 2000-es években továbbra is sikeres volt, olyan filmekben szerepelt, mint a „Mr. & Mrs. Smith” (2005), a „Babel” (2006) és a „Benjamin Button különös élete” (2008). 2020-ban a „Volt egyszer egy Hollywood„-ban nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott a legjobb mellékszereplő kategóriában.

Pitt személyes élete is gyakran a figyelem középpontjában állt. 2000-től 2016-ig volt házas Angelina Jolie-val, akivel hat gyermeket adoptáltak. 2016-ban Jolie benyújtotta a válókeresetet, és a válásuk 2019-ben lett végleges.

Brad Pitt elkötelezett humanitárius. Alapítványt hozott létre, amely a világ minden tájáról származó gyermekek és családok megsegítésére összpontosít. Alapítványa többek között támogatást nyújtott a szíriai menekültek számára, és segített a Katrina hurrikán által sújtott területeken.

Pitt Hollywood egyik legnépszerűbb és legelismertebb színésze.

Íme néhány érdekesség Brad Pittről:

  • Pitt apai ágon német, angol, skót és holland származású.
  • A Szombat esti láz az egyik kedvenc filmje.
  • Szerepelt a Dallas c. sorozatban is!
  • Kedvenc cukorkája a Twizzlers
  • Nem igen szokott sírni filmeken, de az Így neveld a sárkányodat meghatotta.
  • Van pilóta engedélye, és azt mondta, hogy az exfelesége, Angelina Jolie vette rá a repülésre.
[radio_player id="1"]