Önkénteskedni menő! – börze is volt a médianapon

Milyen szervezetek vannak, ahol te is önkénteskedhetsz? Szombaton a DUE és a Táska Rádió médianapján a Lánczosban volt egy börze, ami éppen ezt mutatta be: hova mehetsz, hol segíthetsz, dolgozhatsz akár egy-egy órát, ha van kedved és időd. Többek között a Székesfehérvári Diáktanács, az Új Nemzedék és a Fehérvári Heti Betevő képviselői is eljöttek:

A Székesfehérvári Diáktanács egy olyan csoport, amely a diákoknak szervez programokat. Ezeken a rendezvényeken mindig ügyelnek arra, hogy akik eljönnek, jól érezzék magukat. A diáktanácstagoknak ez, ahogy mondták, egy játék, de egy nehéz játék! Céljuk, hogy a diákoknak több beleszólása legyen a programokba; ők kezdeményezték például a diákbált is. Természetesen a csoportot diákok irányítják, és 12-20 éves korig dolgoznak benne fiatalok. Itt figyelheted a programjaikat, felhívásaikat – csatlakozz az oldalukhoz te is!!!

Az Új Nemzedék nevű szervezet célja az, hogy buzdítsa a fiatalokat az önkéntességre. Több programot is szerveznek, amire bárki elmehet, és megnézheti, részt vehet benne: például szemétgyűjtést, parktisztítást vagy szelektívhulladék-gyűjtést. Nagyon szívesen segítenek az érettségi előtt álló fiataloknak a pályaorientációban is. A Közösségi Teret a Kossuth utca 7. alatt találod, vagy a Facebookon is írhatsz nekik.

Székesfehérvár egyik híres önkéntes szervezete a Fehérvári Heti Betevő is. Ez a szervezet a hajléktalanok étkeztetését vállalja önkéntes alapon. Több mint 2 éve működnek, és bárki támogathatja pénzzel vagy élelmiszer-adománnyal, amit a rászorulók között elosztanak. Minden vasárnap 150-200 adag éttermi minőségű ételt és süteményeket osztanak ki. Bárkinek a csatlakozását szívesen várják, további információkat itt találhatsz.

A börzén kiállított még a kultúrák találkozását segítő és támogató AFS, az újságírással és egyéb médiatevékenységekkel foglalkozó DUE és a Fehérvári Programszervező Kft. is, amelyről számos nagy rendezvény kapcsán hallhattál már, mint a Fehérvár Hangja vagy a Diáknapok. Keresd meg őket is, érdemes!

 

 

Szöveg: Mucs Eszter

Fotó: Táska Rádió, ÖKK

 

 

 

[radio_player id="1"]