Szabad a vásár! – középkori forgatag a Városház téren

Szombattól hétfőig egész nap színes programokkal várják az arra tévedőket a Városház téren a Szabad Színház tagjai. A látogatók egy középkori piac életébe csöppenhetnek bele, ahol megtapasztalhatják, hogy milyen is volt az igazi élet ötszáz, akár ezer évvel ezelőtt.

Biztosan nem fog unatkozni az, aki a hétvégéjét a Városház téren tölti, hiszen előadások tömkelege szórakoztatja a nagyérdeműt a nap teljes hosszában. A kicsik és nagyok lovag tornákon vehetnek részt, emellett tartanak vitézi tusákat is, ahol a nap leggyorsabb és legügyesebb vitéze lovagi kardot és pajzsot vihet haza jutalmul.

Az zenekedvelők számára többször is régizenei együttesek mutatják meg tehetségüket. Az idén 20 éves Sub Rosa társulat XII. századi hangszereken játszik, míg Hollóének Hungarica tagjai skót dudán, középkori dobokon és furulyákon szólaltatja meg középkori énekelt dalait.

Minden nap fél négykor a Pannon mesék kerülnek színpadra vicces formában a Városháza előtt kialakított utcaszínház színterén. A legfiatalabb korosztály számára legvonzóbb programok lehet a Függőleges mesék, ahol a Molnár Hajnal légtornász-stúdió növendékei játszanak el egy középkori történetet. Bőven sötétedés után is megéri kint maradni, hiszen este tíz után lép fel a Project Prometheus tűzszínház, akik a nap egyik leglátványosabb produkcióját adják elő

Szöveg: Lendvai Martin
Fotók: Pintér Ádám

[radio_player id="1"]